EN SV
Boka Nu
Milagro, Spanien

Milagro, Spanien

Vart vill du åka på din nästa träningsresa?

Milagro, Spanien

Uppifrån kullarna ser man att staden omges av en stor bukt, skyddad av Cap San Antonio i norr och Cap de la Nao i söder. Jávea består av de tre delarna Jávea Pueblo (gamla stan), Jávea Puerto (hamnen) och Playa de Arenal (stranden). En gång i tiden var Jáveas klippiga kust ett populärt tillhåll för pirater och smugglare, och länge var hamnen viktig för russinexport, men så småningom övergick den till att bli en renodlad fiskehamn. Dagens Jávea bebos vintertid av 31.000 invånare och under sommaren av cirka 100.000. 

Javea är en liten stad full av historia, fri från höghus och med en vänlig och avslappnad stil. Medelhavet erbjuder ett flertal vackra stränder, både större sandstränder med full aktivitet och små undangömda vikar skyddade av höga klippor. 

Landskapet är varierande – här finns allt från sandstränder till karga bergsområden. 

Turistutbudet är stort, men myndigheterna har tänkt till vid stadsplaneringen för att bibehålla de charmiga gamla delarna som minner om Javeas historia som fiskeby sida vid sida med moderna faciliteter. I stadens centrum finns en inomhusmarknad som säljer färska närproducerade råvaror; frukt, grönsaker, kött och fisk. 

Javea har ett typiskt medelhavsklimat med sval sjöbris på sommaren och skydd från kyliga vindar av de omgivande bergen på vintern. Området har ungefär 3000 soltimmar varje år och dygnsmedeltemperaturen når ofta upp till 20 grader. 1986 utnämnde WHO klimatet i området till ett av de mest gynnsamma i världen – varken för hett på sommaren eller för kallt på vintern. Med 325 soldagar per år är det verkligen en destination som passar oavsett årstid. 

Från Alicante tar det ungefär 1,5 timme att nå Costa Blancas nordöstra punkt, där Javea ligger.

Ni bor bekvämt i ett fantastiskt hus på en klipphylla med havet som närmsta granne. Huset har fem dubbelrum med en suite-badrum, egen pool och underbara utomhusytor som passar utmärkt för yoga. Sandstrand, bykärna och sevärdheter finns inom 10 minuters bilresa.

E info@invictustravel.com T0046 31 774 13 00

© Invictus Travel 2016