EN SV
Boka Nu
Innan du reser

Innan du reser

Tips innan avresan

Innan man ska ut på en resa med Invictus Travel & Training – lång eller kort, är det mycket att tänka på.  Här har vi samlat lite tips och saker att tänka på för att göra det lite lättare för dig så att du känna dig väl förberedd när dagen för avresa kommer.

• Om du ska resa inom Europa, så beställ ett europeiskt sjukförsäkringskort på www.forsakringskassan.se och ta med det på resan.

• Check-in tid är två timmar före avgång till alla destinationer. Du ansvarar själv för att kontrollera att avgångstiden för ditt flyg stämmer överens med tiden på din biljett.

• Kom ihåg att inte packa vassa föremål i handbagaget! Om du tar med dig knivar eller andra verktyg så ska de vara förpackade i ditt incheckade bagage. Regeln för den begränsande mängd vätska som får tas med på flygplanet gäller fortfarande. Du får ha med dig högst 100 ml vätska (hår gel, drycker, handkrämer osv.) per flaska. Observera att barnmat och välling är tillåtet att ta med. Vätskan som du får ta med dig måste stoppas i genomskinliga plastpåsar för säkerhetsåtgärdernas skull.

• Observera att reglerna för inresa eller vistelse i USA ständigt förändras. Kontakta oss för den senaste informationen, men observera att det är ditt ansvar att kontrollera reglerna innan din avresa. 

• Kontrollera om landet du ska resa till tar höga avgifter för att handla med kort. Om så är fallet kan det löna sig att växla pengarna hemma innan du åker.

• Ta med viktiga telefonnummer, exempelvis för att kunna spärra kort, till närmaste sjukhus, SOS-alarm osv.

• Tänk på ditt hem; vem kan vattna blommor, vara djurvakt, tömma brevlådan, skotta snön? Ordna med tillfällig eftersändning av post om du är borta länge.

E info@invictustravel.com T0046 31 774 13 00

© Invictus Travel 2016