EN SV
Boka Nu
Colonia Saint Jordi, Mallorca

Colonia Saint Jordi, Mallorca

Perfekt för träningsresa med simning och cykling!

Colonia Saint Jordi, Mallorca

Mallorca tillhör Spanien och är den största ön i ögruppen Balearerna. Balearerna består även av Menorca och Ibiza. Antalet invånare på ön är ca 860 000. Huvudstaden är Palma med ca 375 000 invånare. Mallorca har många naturupplevelser att erbjuda. Höga berg med enastående utsikt över Medelhavet och vackra stränder är bara några exempel på det man kan njuta av.

Den sydöstra delen av Mallorca har några av de mest magnifika och orörda stränderna på ön, med vit sand och skyddade vikar. Colonia Sant Jordi ligger på Mallorcas sydöstra kust och är känt för saltutvinning och för att erbjuda några av de finaste och mest orörda stränderna på ön. Från början var Colonia Sant Jordi ett litet jordbruks- och fiskesamhälle, men nu har turismen tagit över. Men ännu finns här en vacker hamn där fiskebåtar lägger till. Att promenera längs hamnen bjuder på väldigt vacker utsikt över havet. Längs vägen finns ett utbud av nöjesliv i form av restauranger och en del barer. Naturligtvis är restaurangerna här välfyllda med pinfärsk fångst från havet.

Staden är lagom stor för att få grepp om och på 10 minuters gångväg från hotellet finner du gott om caféer, barer och restauranger. Varje torsdagskväll är det “Ruta de Tapas” och då serverar restauranger och barer tapas, öl och vin för €2.

Den lokala marknaden vid hamnen hålls varje onsdag och här finns gott om färsk frukt, grönsaker och souvenir. Vid hamnen hittar du också affärer, banker och turistbyrån som har mycket information att erbjuda.
Från fiskehamnen går båtar till Cabrera Maritime Park – en skärgård med ett pärlband av öar 10 km söderut. Ett perfekt sätt att få se orörd flora och fauna och att se de skyddade ekosystemen i vattnet under en snorkeltur. 

BEST-swim centre ligger i utkanten av Colonia Sant Jordi. Här är allt uppbyggt runt poolen och förutsättningarna är bästa tänkbara för så väl amatören som den professionella simmaren. 50-metersbassängen har 10 banor och är alltid uppvärmd till 27 grader. Den kan riggas för såväl 50 meter som 25 meter, är 2 meter djup hela vägen och det finns undervattensfönster för filmning och coachning.

Välj mellan flera olika hotel och lägenheter. Det finns hotell längs stranden utmärkta för den semestrande familjen och andra hotell som passar dem som är mer fokuserade på träningsläger. Självhushållshotell finns för dig som vill ha full frihet att planera dina måltider och de flesta av dessa har tvättmaskiner vilket brukar vara uppskattat på träningsläger.

Kort om resmålet

hotell3 till 5-stjärnigt

lägenheter3-stjärnigt

restauranger10+

sportsfacilitetersimning, cykel hyra, gym

för barnensimlektioner

övrigamuseet, strand, butiker

Skicka offert

Colonia är utmärkt för:

Simläger - välj mellan att köra open water pass i havet eller bassängpass i BEST Swim centres fina anläggning, antingen med era egna medföljande tränare eller så bokar du PT-timmar med proffscoacher på plats.

Cykling (road bikes) - Upplev Mallorcas fantastiska cykling på egen cykel eller på en som du hyrt på plats. Denna delen av ön är flackare än den bergiga nord-västra delen, så kanske vill du ta dig till den delen av någon gång ön för en backpass eller två. Ön är inte större än att du tar dig till andra änden på en timme i bil. För distanspass och för tempopass med goda fikastopp är Colonia en perfekt bas.

Triathlon - Colonia Sant Jordi passar utmärkt för triathlonträning med fokus på simning och cykel som kombineras med några löppass i solen längs vägarna runt omkring. Marken är ofta privatägd i Spanien och markägaren tillåter inte alltid att man springer i terrängen.

 

Aktiviteter - Kusten erbjuder fantastiska promenadstråk. Att gå till fots till fyren vid Cap de Ses Salines är ett bra tips. Att hyra kajak är också ett bra alternativ. 

Mallorca har mycket att erbjuda den sportintresserade. Här finns ett stort utbud av vattensporter, t ex windsurfing, paragliding, vattenskidor och dykning, men också tennis, golf, ridning, cykling och vandring.

Det är populärt att cykla på Mallorca, och många turister väljer att hyra en cykel och ge sig ut på en cykeltur. Det är ett skönt och trevligt sätt att upptäcka ön.

Naturreservat - 5 km söder om Port de Alcudia ligger naturreservatet Albufera. Det är en våtmark med många sällsynta fåglar och hit kommer fågelskådare från hela Europa dit för att se de specifika arterna. På området finns det gångstigar, cykelleder och fågelskådarplatser.

Naturreservatet Mondragó är ett vackert landskap som består av stränder, raviner, branta klippväggar, sanddyner och ekskog. Reservatet är beläget i sydöstra delen av ön och även här finns ett rikt fågelliv med fler än 60 olika arter. I naturreservatet finns det flera olika vandrings- och cykelleder som går genom ett varierande landskapet.

Grottor - Cuevas del Drach (drakgrottorna) är en av Mallorcas mest besökta turistattraktion. Grottorna ligger i Porto Cristo på sydöstra Mallorca. Drakgrottorna består av fyra grottor som är sammanlänkade sinsemellan. Grottsystem har en längd på över 1, 7 km och består av 14 salar och 6 sjöar. 

 

E info@invictustravel.com T0046 31 774 13 00

© Invictus Travel 2016