EN SV
Boka Nu

Oliva Nova

Den perfekta destinationen för din träningsresa!

Börja dagen med en löptur eller ett yogapass i soluppgången på den fantastiska sandstranden, som tar vid bara några steg utanför hotellet innan du laddar kroppen inför dagens pass med Oliva Novas enorma frukostbuffé. Det här är en resort som har allt du kan tänka dig för en lyckad träningsresa; en gruppträningslokal för fitness- och yogaklasser, flera utomhusytor som lämpar sig för alla sorters aktiviteter och ett förstklassigt funktionellt gym med en utomhusyta för crosstraining - allt inom gångavstånd. Omgivningarna är världsberömda för sin fina cykling och flera professionella team kommer hit för att vässa formen varje år. Bergskedjan som ligger i resortens fond är perfekt för traillöpning och mountainbike. Är du golfintresserad ska du inte missa en runda på Oliva Novas bana som är designad av Severiano Ballesteros.

callecykelliten

Cykelsport

I resortens fond reser sig en majestätisk bergskedja som är en del av en nationalpark. Citrus- och oliv-plantager finns i princip överallt och byarna är välmående. Vägarna är mycket väl underhållna och de vackra omgivningarna erbjuder backar på 10, 13, 16 och t.o.m 22 %! Bergen tar vid endast 10 km från Oliva Nova, samtidigt som området däremellan är helt flackt, vilket ger perfekta förutsättningar för uppvärmning, nedvarvning och inte minst tempointervaller om man så vill. Givetvis finns ett rymligt cykelgarage med verktyg och mek-ställ.

Allt detta utgör grunden för att kunna erbjuda fantastiska cykelrundor, vilket bara är en av anledningarna till att Vuelta a Espana förlägger etapper till detta natursköna och utmanande område.

“Jag upplevde mitt livs hittills bästa cykeltur här. Omgivningarna, vägkvaliteten och inte minst kombinationen av tuffa backar och släta temposträckor gör cyklingen i området kring Oliva Nova förstklassig". Det omdömet lämnar Calle Brümmer, världsmästare i triathlon om cyklingen kring Oliva Nova.

Varje år står Oliva Nova värd för träningsläger för flera av världens mest framgångsrika lag. Orica GreenEDGE, Australia, AG2R La Mondiale, France, Etixx Quick Step, Belgium and Cofidis Solutions Credits, France är bara några av dem. 

Cykling i toppklass helt enkelt med en perfekt bas på Oliva Nova!

invictus-swimming1

Triathlon

För dig som gillar simning, cykling och löpning, och oftast i den ordningen, är Oliva Nova ett paradis. Här finns möjlighet att träna det mesta. Simteknik med OW-simning från den fantastiska stranden, cykelpass med både kvalitet och distans samt löpteknik, fartpass och fin traillöpning. Dessutom finns det två gym med fina möjligheter för styrketräning för triathleter.

Från resortens innergård med pool och härliga ytor för relax, mat och dryck har du direktaccess till den fantastiska sandstranden som inbjuder till open water-simning i soluppgången. Vägarna i området är mycket väl underhållna och de vackra omgivningarna i kombination med krävande backar. Bergen börjar endast 10 km från Oliva Nova, samtidigt som området däremellan är helt flackt, vilket ger perfekt förutsättning för uppvärmning, nedvarvning och inte minst tempointervaller.

Grupper har tillgång till en egen lokal för föreläsningar och workshops, och när det skall mekas med cyklarna har ni tillgång till cykelverkstaden med verktyg och mekställ. I den närliggande staden Oliva 5 minuter bort finns en 25 meters inomhuspool samt en utomhusarena med löparbanor om ni känner att det behövs för att uppnå det ni vill med er träning. 

pullup

Crosstraining

Oliva Nova har ett förstklassigt gym för funktionell träning i området vid fotbollsplanerna. Här hittar ett stort utbud av kvalitetsutrustning att köra goa, svettiga pass med. Allt från fria vikter, kettlebells, skivstänger, lyftplattformar, squat racks och battle ropes, till roddmaskiner, pull-up-räcken, medicinbollar, plyo-boxar, hopprep och t.o.m. slädar om du vill slita hårt på fotbollsplanen bredvid!

Under hösten 2016 byggs en ny utomhusyta för crosstraining med en större rigg och mycket annat i anslutning till gymet. Kombinerat med träning på den vackra, långsträckta stranden, MTB-cykling eller vad du nu gillar, så har du ett utmärkt utbud för funktionell träning av hela kroppen på Oliva Sports Center.

 

strandskutt

Fitness

Det är fantastiskt härligt att kunna träna utomhus i solen året runt, särskilt om man kommer från Skandinavien! Oliva Nova har flera ytor som passar för dina olika pass, men det finns även en nyrenoverad gruppträningslokal med stepbrädor, skivstänger, gummiband och mattor. 

yoga-Invictus-450x450

Yoga

Att starta dagen med yoga i soluppgången på stranden är magiskt. Det finns också en liten gräsmatta omgärdad av grönska och en terrass med fantastisk utsikt som fungerar utmärkt för yoga och meditation. Vill man hellre vara inomhus finns det en nyrenoverad gruppträningslokal för ändamålet. 

Service på plats

Våra grupper välkomnas av en egen Sports Team Coordinator, som ser till att allt fungerar som det ska under vistelsen. Måltiderna kan anpassas efter gruppen och serveras i separat rum om så önskas. Efter en dag med hård träning är Oliva Nova's spa den perfekta platsen för att slappna av och njuta. Om du vill se dig omkring i området så har Oliva Nova en egen biluthyrning. 

E info@invictustravel.com T0046 31 774 13 00

© Invictus Travel 2016